De Winkelkasper

SECOND LIFE MUSIC

Wij zijn een tweedehands platenzaak in het centrum van Amsterdam. Er wordt voornamelijk vinyl (LP’s, singles, 12-inch) aangeboden, maar ook CD’s, platenspelers en relevante accessoires – alleen tweedehands.

Het aanbod varieert dagelijks, afhankelijk van wat er wordt ingekocht. In principe is er muziek van alle genres te vinden in de winkel, van klassiek tot house.
Op het moment is er een grote voorraad disco, soul, jazz, pop/rock, Nederlandse artiesten, popmuziek van de 50-er tot de 90-er jaren.

Voor meer informatie, kom langs, bel even of stuur een email naar info@secondlifemusic.nl. De winkel is dinsdag t/m zaterdag open van 13.00 tot 17.00 uur.

Geschiedenis SECOND LIFE MUSIC

Sinds 11 november 2002 bestaat Second Life Music. De eigenaar is Chris van Ling, een vinyl-liefhebber uit Amsterdam.

Na het beluisteren van zijn eerste CD werd de liefde voor vinyl aangewakkerd bij Chris. De geluidskwaliteit van CD’s is een behoorlijk verschil als je die vergelijkt met vinyl. Chris besloot dat het zijn roeping zou worden de LP in leven te houden.

Na jarenlang platen verzameld te hebben als hobby werd de verzameling erg groot. Zo groot dat het huis te klein werd. Hij besloot op markten platen te gaan verkopen om zo zijn verzameling te verkleinen en de platen ook weer bij anderen onder de aandacht te brengen.

Na verloop van tijd kwam de wens voor een vaste plek. Het sjouwen van platen van de ene markt naar de andere was verre van ideaal. Het pand op de Prinsengracht is het uiteindelijk geworden. Inmiddels dus al bijna 20 jaar een begrip in Amsterdam!